[ad_1]
فارو اگر در مسیر بوشهر به تهران با خودروی شخصی رانندگی کرده باشید، احتمالاً خودروهای پرسرعت، پلاک های خراب، شیشه های دودزا و کمک فنرهای برآمده را مشاهده کرده اید. این خودروها به نام شوتی شناخته می شوند و وظیفه آنها انتقال کالاهای قاچاق از استان های مرزی جنوبی به پایتخت است.
به گزارش فراار، بزرگترین ترس تیراندازان گیر افتادن است و همین عامل باعث می شود که با حداکثر سرعت حرکت کنند و در جایی توقف نکنند و به ایستگاه های پلیس بی توجه باشند. در این میان گاهی حرکات مارپیچ و سرعت زیاد آنها منجر به تصادف و آسیب به خود و افراد می شود.
اما در ماه های اخیر ابراهیم رئیسی که برای بازدید از این استان به بوشهر سفر کرده است. وی در جلسه هیات مدیره به استاندار دستور داد ظرف ده روز نسبت به ترخیص کالاهای همراه ملوانان و موشکها تعیین و ساماندهی شود.
سرانجام دو هفته پیش شورای تامین استان بوشهر اعلام کرد که تردد کالا با همراهی ملوان و کالاهای وارداتی مجاز بین شهرهای استان با خودروها و وانت هایی مانند پراید و وانت آزاد است. استاندار این تیراندازی ها را خطاب به فرزندانش عنوان کرد و گفت: تردد کالا بین شهرستان های استان بوشهر در خطر نخواهد بود.
نکته قابل تامل اما این بود که استانداری صادرات کالاهای تهران از بوشهر به استان های دیگر را ممنوع کرد. وی گفت: هیچ کالایی نباید به صورت عمده از استان صادر شود.
محصول ته لنجی و ملوان چیست؟
مجوزهای قانونی به دریانوردان اجازه می دهد تا 100 قلم کالای مورد نیاز زندگی روزمره مردم بوشهر را بدون پرداخت عوارض گمرکی ترخیص کنند. این کالاها با ملوان در یک اصلاح به نام تهلنجی معروف شدند.
با این مجوزها ملوانان می توانند با یک محموله 30 دستگاهی نیسان وانت به عنوان کالای همراه وارد بوشهر شوند.
این در حالی است که تاکنون کالاهای ملوانان و مالکان کشتی پس از ورود و خروج به عنوان کالای قاچاق کشف و ضبط شده است. اکنون قرار است این محدودیت ها و توقیف ها برداشته شود و خودروها و وانت هایی مانند پراید و وانت می توانند آزادانه در شهرهای استان بوشهر تردد کنند. اما خروج بزرگ آنها به استان های دیگر همچنان ممنوع است.
امرار معاش باعث شد که تیرانداز شوم
وی 34 سال سن دارد و متولد یکی از استان های غربی کشور است. چهره و اخلاق مشروعی دارد و یک هفته است که در سفر بوده است. او به فرار می گوید که به تازگی محموله را از بندر گناوه بوشهر گرفته و به تهران تحویل داده است. اما افزایش قابل توجه تیراندازی در بوشهر، حمل و نقل بار به تهران را از دسترس خارج کرده است. به همین دلیل وقتی باری با کرایه مناسب برای حمل از گناوه به تهران ندارد، در پایتخت تردد می کند.
از جانش می پرسم چرا زادگاهش را ترک کردی؟ آهی می کشد و می گوید که اگر در زادگاهش شغل و درآمدی داشت، هرگز تیرباران نمی شد. همین مشکل باعث شد تا 10 سال از محل تولدش دور بماند.
می پرسم آیا او هرگز در این زمینه شغلی پیدا نکرده است؟ او پاسخ می دهد که لیسانس کشاورزی دارد اما پس از اتمام خدمت سربازی نتوانسته در این رشته شغلی پیدا کند. البته او هم می گوید که در مقطع کارشناسی ارشد محاکمه و قبول می شود، اما پیدا نکردن شغل در این زمینه باعث شد که ادامه تحصیل دهد و ماشین بخرد و تیرباران شود.
او همچنین به خطر تیراندازی اشاره می کند و می گوید بارها مورد تعقیب پلیس قرار گرفت اما چون می ترسید گرفتار شود و 6 تا 7 میلیون تومان زندانی شود از دست پلیس فرار کرد. او می گوید ماشینش یک بار مورد اصابت گلوله قرار گرفت اما جان سالم به در برد.
100 میلیون تومان تضمین می کنیم تا به رانت 7 میلیون تومانی برسیم!
از چهره او مشخص است که اعتمادش را به دست آورده است، بنابراین روی نحوه عملکرد ضربات تمرکز می کنم. بنابراین میپرسم، مخاطرات و زندگی در کف دست شما چقدر هزینه دارد؟ آیا امانی محموله را تحویل می دهد و تحویل تهران می دهد؟ چه کارهایی؟
او پاسخ می دهد که اصلاً ارزش ریسک کردن را ندارد. وی سپس توضیح می دهد که برای دریافت کالا از بوشهر 100 میلیون تومان ضمانت می شود. اگر بار را وسط راه ببرند 100 میلیون تومان هدر می رود. در نهایت اگر یک بار سالم به مقصد برسد، 6 تا 7 میلیون تومان ضرر می کند.
البته او همچنین می گوید که قاچاق خطرناکی برای برخی کالاها وجود دارد که نیاز به گارانتی ندارد. اما جان شوتی ضامن کالاست. به این ترتیب کالاهایی مانند داروهایی که حساسیت بیشتری نسبت به آنها دارد به دست تیراندازان معتمد می رسد و اگر بتواند محموله را به تهران برساند 100 میلیون تومان به او تعلق می گیرد. اما اگر گیر کند می توان به بدترین حکم محکوم کرد. او می گوید شنیده است که جرم اصلی در جابجایی هر یک از این چیزها، مانند قرص های ضد بارداری، اعدام است!
سپس صورتش از هم می پاشد و رنگ پوستش تغییر می کند. این بار او یک سوال خواهد پرسید. می گوید فکر می کنی 100 میلیون تومان به قیمت جانت تمام شد؟ نمیذاره جواب بدم او ادامه می دهد که ممکن است عاقلانه نباشد و هیچ آدم منطقی این کار را انجام ندهد. اما وقتی کار و درآمدی وجود ندارد، عده ای این ریسک را به قیمت جان می پذیرند. جالب اینجاست که بارها همان فردی که در بوشهر اجناس را تحویل می دهد، از تیراندازی به پلیس خبر می دهد تا او را دستگیر کنند.
آیا واقعاً خطر جابجایی کالاهای حساس مانند دارو را دارید؟ مکثی می کند و می گوید به همان 6 تا 7 میلیون تومان راضی است اما بارها به این موضوع فکر کرده و در نهایت پشیمان شده است. او البته به این نکته هم اشاره می کند که اگر تعرفه ها برای کالاهای قاچاق یکسان نباشد، ممکن است روزی مجبور به جابجایی کالاهای حساس شود.
فقط نصف راه برای بنزین می ایستیم!
پس می پرسم چه کالایی جابه جا می کنی و کرایه کمی داری؟ پس چگونه این کالاها را به تهران تحویل می دهید؟
مرد 34 ساله پاسخ می دهد که اجناس به شکل معمول لباس بچه گانه و بزرگسال، غذای خارجی، لوازم برقی و موارد مشابه است. او می گوید بیشتر به صورت گروهی حرکت می کنند. تقریبا 20 تا 30 شات وجود دارد.
آنها همزمان حرکت می کنند. سرعت آنها تا 120 کیلومتر در ساعت کاهش نمی یابد و تمام کارها را پشت فرمان انجام می دهند. اما تنها جایی که توقف می کنند پمپ بنزین است که در هر پمپ بنزینی توقف نمی کند.
می گوید پمپ بنزین مورد اعتمادشان آنها را منتشر نمی کند و در ازای آن همه به پمپ بنزین 100 هزار تومان جایزه می دهند تا رابطه خود را حفظ کنند. البته وی خاطرنشان می کند که برخی از همین اپراتورها بارها و بارها از این فیلم فرار کرده و با هزینه اندکی گرفتار شدند.
[ad_2]